Industriell märkning för exakt och pålitligt identifiering

Industriell märkning är avgörande för spårbarhet och produktidentifiering i många industrier. Hos oss på Inkit AB erbjuder vi specialiserade lösningar med bläckstråleteknik, anpassade för olika material och miljöer. Våra bläckstråleskrivare, både piezo- och termiska, används inom sågverk, kartongproduktion, farmaceutiska industrier och fler. Vi erbjuder också märksystem för metallburkar och andra komplexa applikationer, vilket säkerställer hållbara och tydliga märkningar.

Sågverk | Märkning på trä

Kartongmärkning

Äggkartong-märkning

Adressering och utskick

Farmaceutisk

can, old, rusty-4990721.jpg

Burkar | Metall

Vad är industriell märkning?

Industriell märkning innebär att produkter eller komponenter märks på ett sätt som möjliggör spårbarhet, identifiering och ibland även varumärkesbyggande. Märkning kan utföras med en mängd olika tekniker, beroende på det material som ska märkas och de krav som ställs på märkningen. De vanligaste materialen som märks är metall, plast och papper. 

Varför är industriell märkning viktigt?

Det finns flera skäl till varför företag investerar i industriell märkning:

 

  • Spårbarhet och säkerhet: Genom att märka produkter med serienummer eller streckkoder kan företag säkerställa att alla komponenter kan spåras i varje steg av produktions- och distributionskedjan.
  • Varumärkesbyggande: Märkning med logotyper och andra visuella element stärker varumärkesidentiteten och gör produkter igenkännliga​.
  • Kvalitetssäkring: Genom permanent märkning kan företag minska kostnader relaterade till reklamationer genom att snabbt spåra och åtgärda eventuella felkällor​.

Industriell märkning kan appliceras på en rad olika material såsom trä, plast, metall, glas och kartong. Hos Inkit AB använder vi främst bläckstråleteknik som fungerar utmärkt på dessa material och ger en hållbar och tydlig märkning, även i krävande industrimiljöer​

Piezo-bläckstråleskrivare använder elektriska impulser för att skjuta ut bläckdroppar, vilket ger hög precision och passar för material som trä och metall. Termiska bläckstråleskrivare värmer upp bläcket för att skapa en märkning, vilket är mer lämpligt för papper och kartong. Inkit AB erbjuder båda typerna för att möta olika behov inom industriell märkning​.

Spårbarhet säkerställer att produkter kan följas genom hela produktionskedjan, vilket är viktigt för kvalitetssäkring och hantering av reklamationer. Genom att märka produkter med streckkoder eller serienummer kan företag snabbt identifiera felkällor och förbättra sin produktivitet​

Hållbarheten på industriella märkningar beror på faktorer som materialet som används och omgivningen där produkterna används. Lasermärkning och bläckstråleskrivare som de från Inkit AB ger varaktiga resultat som tål tuffa miljöer som höga temperaturer, fukt och kemikalier​.